T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / GÖNEN - Gönen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gönen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
02667621759
Belgegeçer
0 266 762 04 91
WEB
https://gonenihl.meb.k12.tr
Adres
GÜNDOĞDU MAH. ŞEHİT ABDULLAH DUMAN CAD. NO 1 10900 GÖNEN / BALIKESİR
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere karşı çözüm üretebilen bireyler yetiştirmenin yanında okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi artırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, kültürel mirasa ve saygıya dayanan bir öğretim anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaktır.
Başarılar
SPOR ALANINDAKİ BAŞARILAR Okulumuzda kız voleybol, erkek futbol takımları ve kız ve Erkek masa tenisi takımlarıyla ilçe çapında yarışmalara katılım sağlanmaktadır.  İlçedeki basketbol ve voleybol turnuvalarında okul takımlarımızın başarılı mücadeleleri olmuştur.  Erkek Futsal takımımız 2019 yılında İl 3.sü olarak bizi onurlandırmıştır.  Masa tenisinde il 1.liği alarak Balıkesir İlini: Tekirdağ’daki Bölge finalinde başarıyla temsil etmiştir. SANAT VE MESLEKİ ALANINDAKİ BAŞARILAR Öğrencilerimiz, müzik, resim, şiir ve kompozisyon ve okuma gibi farklı sanat alanlarında ilçe, düzenlenen yarışmalara katılmakta ve ilçe çapınd dereceler alarak başarılarını pekiştirmektedir. Yıl sonunda okul öğrencilerimiz tarafından ilçe Haftası etkinliklerinde Naat ve Şiir düzenlenmektedir. Okulumuz İlahi ve Mevlüt Grubu öğrencileri müba ve gecelerde ilçemiz büyük camilerinde pro düzenlemektedir. Okulumuzun ilçe Müftülüğü ile yaptığı çerçevesinde öğrencilerimiz mesleki geliş tamamlamaları için ilçe merkez ve mahalle cam hutbe okuma, vaaz, irşat, mukabele ,imamlık, mü gibi faaliyetlerde bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Din Öğretimi Genel Müdürl düzenlediği mesleki yarışmalara katılarak il çapınd dereceler almıştır: 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında *Genç Hatipler Hutbe yarışmasında İl 1.liği, *Genç Nidalar Güzel Kuran Okuma yarışmasında * Genç Sedalar Güzel Kuran Okuma yarışmasında * Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasında İl 4.liği
Öğretmen :31
Öğrenci :316
Derslik :22
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :315
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:40-16:15
Isınma
Kalorifer (Doğal Gaz)
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Pansiyon Bilgileri
Erkek Öğrenci Pansiyonu
Ulaşım
• Okulumuz Şehit Rahmi Bey Caddesi üzerindedir. • Şehir içi ulaşımı sağlayan mavi ve kırmızı dolmuşlar okulumuzun önünden geçer.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İle Uzaklık:155 Km
Kontenjan Bilgileri
FEN VE SOSYAL BİLİMLER UYGULAYAN PROJE OKUL 30 ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 102
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
*Gençlik ve Spor Bakanlığının Ulusal olarak düzenlediği ‘Gençlik Projeleri Destek Programı 2019 Çağrısı’ çerçevesinde Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı ‘Cumhuriyet Döneminde Demokrasiye Yapılan Müdahale: Darbelerin halk üzerinde etkisi ve 15 Temmuz’ isimli proje ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 18.500 TL desteğe layık görülmüştür. Projemiz 2020 yılı Şubat ve Mayıs ayları arsında yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecektir. *Edirne’de yapılan Ulusal Psikoloji Sempozyumuna Okulumuz Psikoloji Kulübü tarafından katılım gerçekleştirilmiş. Sempozyuma katılan öğrencilerimiz belirlenen konularda sunumlar yaparak diğer katılımcı öğrenciler ile bu konuları müzakere etmişlerdir.
Yazdır